Idag är det verkligen en slapp söndag, och vädret ute tillåter det verkligen. Är så grådystert på något sätt. Så vi har haft en väldigt lugn morgon med film och soffmys. Diesel är också lugn idag efter en tur vi hade igår. Kommer mer bilder från den senare 😊. Men nu har iallafall Andreas tatt han med på en tur och jag får egentid för bilder och lite skrivning. 

Veckan har också i sig varit väldigt lugn, men häromdagen fyllde min farfar 90 år, alltså, det är en imponerande ålder tycker jag! Pratade med en på jobbet om det, och det fick mig verkligen att tänka på allt han har sett genom åren, allt han varit med om. Allt som hänt mellan 1927 till 2017. 

Känner sig ganska liten om man sätter saker i perspektiv.

Jag tycker det är så mäktigt! Tänk 90 år. Då har man själv med 26 år inte så mycket att komma med.Bara från när jag var liten så har mycket utvecklats. Ställena jag gick på då har förändrats. Bilden ovan är från en sån plats, där var jag väldigt mycket som barn. Idag ser det inte alls ut så, alla träde. Är nerhuggna och det har inte det där trollska förtrollande känslan längre. 


Det är mycket av det farfar brukar berätta när vi pratar. Hur det var i Gullabo när han var ung. Det är en helt annan tid. Och ibland kan jag inte låta bli att tänka på hur det skulle varit att vara i den tiden. Är nog därför jag alltid känner ett sånt lugn i skogen, för det känns ibland som om man åker tillbaka i tiden. Att all modern tid med teknologi, sociala medier och stress känns så långt bort. Hur man då jobbade i skogen, åt där. Bodde där. Det kan man se iallafall tydligt i Småland att det överallt i naturen är stenhögar, eller husgrunder. Såna platser har jag alltid gillat, försökte alltid föreställa mig hur det kunde ha sett ut en gång. 

Hade kunnat berätta om massa gamla platser farfar berättat för mig om. Men det blir nog ett väldigt långt inlägg. 

Hoppas ni har en fin söndag! 🌿

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s